Om meg

Velkommen til min blogg!

Mitt navn er, åpenbart, Dag Ryland. Jeg er 29 år og bor i Oslo. Jeg har en bachelorgrad i Anvendt Psykologi fra Bjørknes Høyskole (nå Oslo Nye Høyskole) og tar for tiden en mastergrad i Atferdsvitenskap ved OsloMet, på andre året.

Grunnen til at jeg har valgt å starte denne bloggen er ikke mer komplisert enn at jeg trenger et utløp for forskjellige tanker og refleksjoner, output for all min input. En plass jeg kan øve på å skrive og tenke.

Det er kun én person jeg skriver til, og det er meg selv. Når jeg skriver «du» mener jeg meg (som den narsissisten jeg er). For å skåne mine nærmeste for alt «det nye» jeg har lest eller hørt, så vil jeg derfor skrive det ned her. Om det er interessant for noen andre får tiden vise.

Å legge det ut på nettet er en måte å holde meg selv ansvarlig på for å skrive. Det er i utgangspunktet ingen plan for hvor ofte det vil bli publisert her, men jeg håper på en gang i uka/hver andre uke. Det er ingen nisje- eller temablogg, så jeg skriver om det jeg syns er interessant — og det er en bred kategori .

Kanskje blir det ikke skrevet noe som helst. Bare en link, kanskje en bokanbefaling, kanskje ingen av delene. Det blir ingen spesiell sjanger på det som skrives her. Man kan kanskje kalle det «essays» i ordets rette forstand; forsøk, det nærmeste man kommer. Det blir antageligvis kaotisk i alle retninger.Det vil ikke bli lagt fokus på kvalitet på skrivingen eller rettskriving, så vanlige (og irriterende) feil vil nok forekomme. Dette er for at terskelen for å skrive og legge ut skal være så lav som mulig. Siden det ikke er akademisk, vil det sjelden være direkte kilder (deilig) – det vil sikkert være namedropping, men ikke alltid.

Om det er noen som mot formodning vil vite hvor noe kommer fra er det bare å ta kontakt.