Anbefalinger

Anbefalinger #1 – podcaster, Don Winslow og en sang

Våren er høysesong(?) for å kaste bort tid som burde blitt brukt til noe produktivt og viktig. Derfor har jeg et par tips til ting du kan kaste bort tiden din på. En podcast-serie, én podcast-episode, ett boktips og én sang.

Podcast

Wind of Change – podcastserie (Apple, Spotify)

Var Scorpions 90-tallsslager Wind of Change en del av USAs våpen mot jernteppet under den kalde krigen? I denne podcasten undersøker verten om det var CIA som faktisk skrev denne sangen, heller enn Klaus Meine(vokalisten i Scorpions). Morsom podcast, med et snev av konspirasjon. Er halvveis så vet ikke hvordan den slutter, men første halvdel er interessant.

Sinnsyn – #254 Å skrive som egenterapi (Apple, Spotify)

Veldig fin episode der Webpsykologen (Sondre Risholm Liverød) forklarer hvordan skriving kan være rensende. Gi en stemme til ditt indre barn. Episoden er ca 19 minutter. Anbefales. Podcasten generelt er bra, men likte denne episoden spesielt godt.

Bok

The Power of the Dog – Don Winslow (roman)

Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt interessert i narko-baroner og USAs krig mot narkotika, men en god bok er ofte god selv om duikke nødvendigvis er megainteressert i temaet eller settingen den er i. Det kjennetegner en god forfatter at han kan gjøre det du ikke liker til noe du liker.

Don Winslows bok The Power of the Dog er en ganske lang bok (over 500 sider), og den tar tid å lese, men wow, for en fest. Boken er basert på ekte hendelser, men tar seg noen kunstneriske friheter. Jeg kommer ikke til å gå inn på handlingen i boken, da det er lett å finne fram. Men 10/10 bok, selv om den er lang og tidvis litt treg.

Musikk

Giovanni Allevi – Go With the Flow

Når jeg leser og skriver hjelper det for meg å høre på musikk. For at den musikken jeg hører på skal ha en funksjon, å få meg til å fokusere, så må musikken være instrumental, for å unngå å bli distrahert. Ofte hjelper det å høre på én sang på repeat. To av mine favoritter er Ludovico Einaudi og Giovanni Allevi. Einaudi er ganske rolig og forholdsvis monoton, mens Allevi ofte er mer up-tempo og good-feeling (Musikk-lingoen min er på topp, som du kan se).

En av sangene som jeg kan høre på i timesvis er Giovanni Allevi – Go with the Flow. Den anbefales på det sterkeste.

Om du har boktips, musikktips eller musikktips så er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en melding! Setter alltid pris på tips